Chiapudding med kanel, det är vad jag äter till frukost idag för att testa lite nyttigare alternativ! Jag har sett Chiapudding både lite här och lite där i flera år, och jag har inte kommit mig för att testa, men idag var det dags! Chia är ett frö som är rikt på fiber och omega 3. Det passar utmärkt att ha i gröt, müsli eller bröd och gör underverk för magen och tarmarna. Fröet i sig själv smakar inte så mycket. Men jag måste säga som i lejonkungen: Slemmigt, men mättande! :) Konsistensen är lite speciell, så det kanske inte passar alla, men jag tycker definitivt att du ska testa! Om inte annat så kan du ha i en matsked i din smoothie, för det gör dig gott! Såhär gjorde jag min chiapudding, men du kan ändra vätskan till vad du vill. T.ex kokosmjölk, soyamjölk, havremjölk, vatten eller vanlig mjölk. Ingredienser: 2 dl mandelmjölk, 3 msk chiafrön Några stänk kanel Gör så här: 1. Blanda chiafrön med kanel och vätskan, rör om 2. Låt stå en kvart, rör sedan om igen 3. Låt stå i kylen några timmar, eller över natten 4. Servera med bär och lite kanel Såhär ser fröet ut! Chiafrön kommer från en planta som har det latinska namnet Salvia hispanica. Det är en ettårig ört i myntasläktet som blir cirka en meter lång. Den växer vilt i det varma klimatet i Mexiko och Guatemala, men odlas även i andra delar av Sydamerika. Varje planta får väldigt många blommor och producerar därför också många frön. Chiafrön kan vara svarta, vita, bruna eller ha någon annan mörk nyans. Skillnaden mellan frön av olika färger är dock väldigt liten eftersom alla innehåller samma näringsämnen och beståndsdelar. Fröna är väldigt små, till och med mindre än sesamfrön, och av den anledning så äter man dem sällan för hand utan att tillaga dem på något sätt. Källa Fröguiden