En riktigt god chili som värmer efter en långpromenad, kan det bli bättre än så nu såhär på hösten? Chilin lagar i princip sig själv, bara att sätta igång den, sätt på dig dina mysigaste höstkläder och bara bege sig ut. Tre timmar senare så har du en god gryta! Chilin gjorde jag som en snabbare variant av pulled pork, fast pulled beef istället. Jag och Emil tog med oss kameran ut och fångade lite av alla färger som hösten bjuder på :) Nu till grytan! Låt dig inte skrämmas av chipotlen, det är en relativt mild chili, och jag använde endast en och då blev det bara lite starkt, vill du ha mer hetta, ta två! Kanelstången tycker jag ger en rund och fin smak till köttgrytor. Inte så vanligt i Svenska köket, men jag uppmuntrar alla att testa, det är supergott, och det smakar absolut inte kanelbulle om man säger så :) Chili på högrev, 8 portioner Ingredienser: 1,2 kg g högrev i tärningar 2 gula lökar grovt hackade 4 vitlöksklyftor, skivade 1-2 chipotle-chilin, eller 1-2 msk chipotlepulver 2 tsk paprikapulver 2 tsk torkad oregano 2 lagerblad 1 kanelstång 1/2 dl tomatpuré 2,5 dl köttfond/buljong 2,5 dl öl Olja till stekning salt & peppar Gör så här: 1. Om du använder den hela chipotlen, blötlägg den i lite hett vatten i 20 minuter. Ta sedan upp och finhacka 2. Bryn bitar av högrev i olja tills köttet har fin yta 3. Tillsätt lök, vitlök, chipotle, kryddor och tomatpuré. 4. Stek ytterligare någon minut och täck köttet med fond och öl 5. Koka din chili på medelvärme i ca 3 timmar eller tills köttet kokat sönder helt. 6. Smaka av med salt och peppar Såhär ser den hela chipotlen ut. Den finns bland grönsakerna på din affär i små påsar. Chipotle är rökt chili och den ger en riktigt god smak till grytor. Stek på köttet ordentligt! Het panna, och det ska fräsa vilt så att du får en bra yta på köttet.