Mjuka kakor är verkligen en av mina favoritsaker att baka! Det är både enkelt och så otroligt gott!! Denna gång ville jag göra en kaka med mycket choklad och kaffesmak, och jag kan lova att du inte blir besviken på denna! Jag använde sådant kapselkaffe och de två deciliter kaffe jag använde gjorde jag på tvåkapslar. Det går utmärkt att byta ut det mot vanligt starkt kaffe också! Ingredienser 175 g smör 1/2 dl naturell olja 1 dl kakao 2 dl kaffe 100 g mörk choklad 4,5 dl vetemjöl 2 dl farinsocker 2 dl socker 1 tsk salt 2 tsk bakpulver 2 ägg 1,5 dl gräddfil Gör så här: 1. Smörj och ”bröa” formen med kakao, sätt ugnen på 175 grader. 2. Blanda smör, olja, kakao och kaffe i en kastrull och värm tills smöret smält. Hacka den mörka chokladen och blanda ner i kastrullen. Låt kaffe/chokladblandningen svalna. 3. Blanda mjöl, farinsocker, socker, salt och bakpulver i en bunke. 4. Blanda ner kaffe/chokladblandningen tillsammans med ägg och gräddfil. 5. Häll i smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45-50 minuter. Testa med en sticka efter 45 minuter. Det beror mycket på vilken ugn du använder. Denna åt vi med färsk frukt och lättvispad grädde. Godare än så kan det bara inte bli! Formen kommer från Nordic Ware och går att köpa på t.ex Bagaren & Kocken. Den heter Square Bundt Pan :)