Idag testade jag något nytt! Lite som en kärleksmums, fast med två lager gotta ovanpå och med en mild och fin pepparminssmak! Mint och choklad passar ju utmärkt, det är ju sedan gammalt ;) Lite som en After eight-godis, fast hemmagjort! Det var väldigt gott med det söta frostingen och sedan lagret med den mörka chokladen ovanpå! För mer inspiration och recept följ med på Facebook Fredriks Fika och på Instagram @fredriksfika Ingredienser ca 30 bitar 4 ägg 3 dl socker 100 g 70 % choklad 200 g smör 0,5 dl matolja 1 dl mjölk 1 dl kakao 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 msk vaniljsocker Mintfrosting 100 g smör 5 dl florsocker 1 tsk pepparmintsarom 3 droppar grön karamellfärg Chkladglasyr 200 g mörk choklad 50 g smör 1/2 tsk pepparmintsarom Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader 2. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna (c:a 24×30 cm). 4. Vispa ägg och socker pösigt 5. Finhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull, dra av från värmen och blanda i chokladen och rör tills den smält. 6. Tillsätt chokladsmöret, , olja och mjölk i smeten 7. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och och rör ner i smeten 8. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Låt kakan svalna helt. 9. Vispa smör och florsocker tills det är riktigt krämigt, blanda i pepparmintsarom och karamellfärg. 10. Finhacka eller riv den mörka chokladen och lägg i en skål tillsammans med smöret. Låt det smälta över vattenbad eller i micron. Avsluta med att rör ner pepparmintsaromet. Låt svalna lite. 11. Bred ut frostingen jämnt på kakan, ställ i kylen en liten stund för att få frostingen kall. 12. Avsluta med att bredapå chokladglasyren. 12. Låt kakan vila i kylen tills den är helt kall, skär sedan upp rutor.