Här är den perfekta tårtan till dig som ska ut till sommarstugan och saknar en ugn, eller för er som har barn som inte gillar tårta :) Jag kan garantera att alla barn som gillar chokladbollar kommer att älska denna! Följ Fredriks Fika på Instagram och på Facebook för att få många tips på goda bakverk! Just denna bjöd jag på till fika när vi hade besök från Hofors, och det var tre barn och en pappa som riktigt lovordade den :) Ingredienser 300 g rumsvarmt smör 3 dl socker 1 tsk vaniljpulver 2 dl kakao 10 dl havregryn 1 dl starkt kaffe eller espresso Vit Chokladganache 200 g vit choklad 1 dl grädde Ev. Någon droppe pastafärg (valfritt) Gör så här: 1. Klä en springform med bakplåtspapper, ca 15cm i diameter. 2. Vispa ihop smör och socker, blanda sedan i resten av ingredienserna. 3. Tryck ut degen i formen. Ställ i kylen 3-4 timmar så att den är riktigt kall. 4. Finhacka eller riv chokladen och lägg i en värmetålig skål. Värm upp grädden i en kastrull och värm tills det är riktigt hett, men inte kokar. Häll grädden över chokladen och rör tills chokladen smält. Jag tog ur lite och färgade blått i en separat skål. Ställ chokladganachen i kylen och rör lite då och då för att se om den stelnat, den ska vara bredbar. Blir den för hård är det bara att låta den stå framme i rumstemperatur ett tag. 5. Spackla på ganachen över tårtan och dekorera med färska bär. Emil fick ställa upp och hålla tårtan ett tag :) Chokladbollstårta är verkligen så gott, det låter ju lite galet vid första tanken, men sen när man väl har smakat så är det inga tvivel kvar :) Fixar och donar för att få till den perfekta bilden :) Vill du göra tårtan med en vanlig chokladganache så hittar du recept på det här: Chokladbollstårta