Man skulle kunna kalla dessa trippel chocolate buns delux, för idag blev det ordentliga chokladbullar! Både kakao och hackad choklad i degen, och smält choklad ovanpå :) Vi kör igång på en gång! Dessa bullar är vad man kallar "släta" bullar, det är ingen fyllning, utan degen är så god precis som den är! Ingredienser: 175 gram smör 1 dl kakao 2 dl mörkt muscovadosocker 5 dl mjölk, fullfet 50 gram jäst 1 tsk salt 2 tsk nymalen kardemumma 13-14 dl vetemjöl 100 g hackad mörk choklad + ägg till pensling Gör så här: 1. Smält smöret och tillsätt, kakao, socker och mjölken. Värm till ca 35 grader, strax under fingervarmt. Hellre lite kallare vätska och längre jästid! 2. Lös jästen med mjölkblandningen. Rör ner salt & kardemumma. 3. Tillsätt mjölet under knådning, hacka chokladen och blanda ner mot slutet. Arbeta ihop till en smidig deg. 4. Låt degen jäsa till dubbel storlek i bunken, cirka 30-40 minuter beroende på hur varm degvätska du haft och hur varmt det är i rummet. 5. Dela degen i 20 bitar. Rullar varje bit till en lång korv och gör den till en knut. 6. Lägg knutarna på bakplåtspapper och låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 garder. 7. Pensla bullarna med uppvispat ägg, baka mitt i ugnen 8-10 minuter. 8. Låt bullarna svalna på ett galler. Dekorera med smält choklad och lite glasyr (florsocker + lite vatten) Här är degen innan jäsningen :) Chokladigt värre! De färdiga bullarna! Jag bjöd på dessa till fik, och de var såååå goda. Jag kan lova att dessa kommer definitivt göras igen! Det går att variera dessa på många olika sätt, tänk hur det skulle bli om man blandade i nutella.... OMG, det måste jag testa!