Chokladbullar i muffinsformar, en liten nätt bulle som har mycket chokladsmak! Perfekt när du vill variera ditt bullbak lite, och speciellt om du älskar choklad! Ingredienser till 24 chokladbullar 175 gram smör 1 dl kakao 5 dl mjölk 50 gram jäst 2 dl socker 1 tsk salt 2 tsk nymalen kardemumma 13-14 dl vetemjöl Fyllning 125 g smör 1 dl socker 150 g finhackad mörk choklad + ägg och pärlsocker till pensling Gör så här: 1. Smält smöret och tillsätt kakao och mjölken. Värm till fingervarmt. 2. Smula jästen i en bunke och lös upp med smörblandningen. Rör ner socker, salt och kardemumma. 3. Tillsätt nästan allt mjöl och arbeta ihop till en smidig deg. 4. Låt degen jäsa till dubbel storlek i bunken, cirka 30-40 minuter. 5. Kavla ut degen, bred på smöret och strö på socker och den hackade chokladen. Dela degrullen i 24 bitar och ställ varje del på högkant i muffinsformar. Ställ bullarna i en muffinsplåt om du har en sådan, annars direkt på en plåt. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. 7. Baka mitt i ugnen 10-12 minuter. Vill du testa fler av mina bullar så hittar du massor av recept här: Fredriks bullar Blir du sugen på ännu mer choklad så bör du testa dessa hemgjorda Noblesse, det är galet goda!! Receptet hittar du här: Hemgjord Noblesse