Choklad gånger tre! Detta är verkligen något för chokladälskaren!!! :) Denna cheesecake är perfekt att förbereda dagen innan, och som en variant kan du även servera den i t.ex. glas, det skulle nog se riktigt fräsigt ut! Du hänger väl med på Instagram? @fredriksfika Där tipsar jag om massor av goda recept och även lite fler bilder från köket och vårt hem! Jag använde en riktigt mörk choklad, en mjölkchoklad och en vit choklad för att få till en lite rolig tårta till fikat, eller varför inte när du har en middag och som en dessert? Så ta nu fram alla bunkar så kör vi igång! Det ska vispas och smältas om vartannat som aldrig förr! :) Ingredienser: 125 g smör 250 g Digestivekex Fyllning: 4 äggulor 4 äggvitor 400 g Philadelphiaost 2 dl socker 4 dl vispgrädde 200 g mörk Choklad 200 g mjölkchoklad 200 g vit choklad 8 gelatinblad 2 msk kokande vatten Gör så här: 1. Smält smöret. Lägg kexen i en matberedare och finfördela dem. Tillsätt smöret. Tryck ut degen i en bakplåtspappersklädd springform. (Se bild nedan) Jag använde en med 24cm i diameter. Låt stå kallt. 2. Börja med att separera äggen. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. 3. Vispa äggulorna i en skål tillsammans med Philadelphiaosten och hälften av sockret. 4. Vispa grädden och resten av sockret rätt hårt, men inte ända till smör. 5. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. 6. Smält den mörka chokladen över vattenbad eller i micro, gör detsamma med mjölkchokladen och den vita chokladen. De ska vara lite varma, men inte kokheta. Om de är för kalla stelnar gelatinet för snabbt. 7. Lös upp gelatinbladen i 3 matskedar hett vatten. 8. Vispa ner det upplösta gelatinet i Philadelfiablandningen. 9. Rör ner 1/3 av philadelfiablandningen i den mörka chokladen, rör sedan ner 1/3 av grädden och 1/3 av äggvitorna. Fyll formen med den mörka chokladblandningen och ställ formen i frysen ca 5 minuter så att den stelnar lite lätt. 10. Gör samma som ovan fast med mjölkchokladen och till sist den vita chokladen med 5 minuters mellanrum. 11. När alla lager är gjorda, ställ formen i kylen 3-4 timmar, eller över natten. 12. Garnera med lite färska bär och servera! Jag klädde formen med bakplåtspapper, både i botten och runtom för att vara helt säker på att få ut cheesecaken. Hoppas att du blir sugen på att testa denna läckra kaka! Den kräver lite tålamod, men jag kan lova att det var värt det när det var dags att smaka! På engelska skulle den heta Triple Chocolate Cheesecake, så kanske kan man säga Trippelchokladcheescake på Svenska :)