Idag bjuds det på en av mina favoriter, en mjuk kaka med choklad men med färsk ingefära i. Såhär i förkylningstider så kan man aldrig få nog av ingefära! (Påståendet att denna kaka kommer hålla dig frisk är helt tagit från luften, men den kommer antagligen göra dig glad iaf! Om du gillar choklad och ingefära) :) Det är väl ingen som undgått att jag älskar mjuka kakor, och det är ofta som jag kommer på mig själv att gå omkring och tänka på nya smaker och kombinationer :) Det som är det bästa är att man kan i stort sett smaksätta kakorna med vad som helst, och garnera kan man göra i all oändlighet. Att bara pudra på lite florsocker räcker för att den ska bli lite lyxig. Ingefärasmaken lyfts upp ordentligt i denna kaka då du värmer upp den med chokladen. Ingredienser 225 g smör 1 dl kakao 2,5 dl vatten 1 msk färsk riven ingefära 4,75 dl vetemjöl 4 dl socker 1,5 tsk bikarbonat 2 ägg 0,75 dl gräddfil Gör så här: 1. Smörj och ”bröa” formen med kakao, sätt ugnen på 175 grader 2. Blanda smör, vatten, kakao och ingefära i en kastrull och värm tills smöret smält. Låt svalna 3. Blanda Socker, mjöl och bikarbonat i en bunke. 4. Häll över smörblandningen och vispa om till en lös smet. 5. Tillsätt gräddfilen och ett ägg i taget, vispa snabbt ihop till en smet 7. Häll i smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter. Testa med en sticka. 8. Låt kakan vila i 10 minuter innan du stjälper upp den. Låt svalna helt