Chokladtårta med hallonfyllning, alltså den här tårtan är SÅ god!! Saftig tårtbotten, och en fyllning på hallon och cream cheese som blev löjligt god! När du verkligen vill briljera med din tårta så är det här en riktigt bra tårta att ta till! Du kan dekorera din chokladtårta på massor av olika sätt, jag gjorde en ganska enkel dekoration med physalis och lite av chokladen som jag spacklat tårtan med. Go crazy bananas och se till att ha kul på vägen! Ingredienser till 12 bitar chokladtårta Tårtbotten 5 dl vetemjöl 5 dl strösocker 2 dl kakao 1,5 msk bakpulver 1 tsk salt 2 tsk vaniljpulver 2,5 dl mjölk 1 dl neutral olja 2 ägg 2,5 dl kokande vatten Fyllning 400 g philadelphiaost 200 g vit choklad 2 dl florsocker 3 dl hallon Spackling 5 dl Grädde 1.5 dl Strösocker 1.5 dl Kakao Chokladdropp 100 g mörk choklad 50 g smör Gör så här 1. Smörj fyra aluminiumformar a 18 cm i diameter och pudra med mjöl. Klipp till cirklar av ett bakplåtspapper och lägg ett i botten på varje. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Blanda ihop vetemjöl, socker, kakao, bakpulver, salt och vaniljpulver i en bunke. 3. Tillsätt mjölk, olja och ägg. Vispa på högsta effekt tills allt gått ihop. 4. Koka upp vattnet och tillsätt försiktigt under lugn vispning. Öka successivt farten och avsluta med att vispa på högsta effekt i 1 min så det kommer in luft i smeten. 5. Fördela smeten i formarna och grädda alla på en gång mitt i ugnen i 25-30 minuter. Stick ner en tandpetare i mitten och känn att den är torr. Låt dom svalna något i formarna innan du tar ut dom för att svalna helt under handdukar. Skär av toppen på bottnarna så de blir raka. 6. Fyllning -Smält den vita chokladen och låt svalna. Vispa ihop philadelphiaost och socker. Addera sedan den smälta chokladen och vispa ordentligt. Rör till sist i hallonen. 7. Fördela fyllningen mellan varje tårtbotten. 8. Chokladspackel - Vispa ner kakaon och sockret i grädden så att det precis blandar sig. Ställ in bunken i kylen i 15 min. Vispa sen upp till fluff. Spackla tårtan helt med chokladen. 9. Chokladdropp – Smält chokladen tillsammans med smöret. Låt svalna helt och häll försiktigt över tårtan. 10. Dekorera med lite choklad och färska bär! Vill du testa lite andra av mina tårtor så hittar du flera här: Fredriks tårtor