När man bakar kladdkaka, brownie och sådant man vill ska vara lite kladdigt i mitten så känns det som ett lotteri när man skär den första biten. Ni förstår att jag blev överlycklig när jag skar första biten av denna va!? :) Perfekt kladdig, massor av choklad och helt underbart god! En perfekt chokladtryffeltårta! Såhär såg tårtan ut innan jag skar den. Väldigt enkel att göra, och inte så enkel att undvika ta en bit till av! Ingredienser till en Chokladtryffeltårta Chokladkakan: 150 g smör 3 dl strösocker 1 dl kakao 1 tsk vaniljpulver 2 ägg 2 dl vetemjöl Chokladtryffel: 1,5 dl grädde 2 msk smör 1 msk starkt kaffe 200 g mörk choklad Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörja och bröda en form på 22cm i diameter. 2. Smält smöret i en kastrull, ta av den från plattan. 3. Vispa ner socker, kakao och vaniljsocker i kastrullen med en handvisp. 4. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. 5. Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter. Låt kakan svalna. 6. Hacka chokladen till tryffeln. 7. Koka upp grädde, smör och kaffe i en kastrull, ta den från plattan. 8. Rör ner den hackade chokladen så den smälter. 9. Låt tryffeln svalna något, bred den sedan över kakan. 10. Låt kakan stå i kylen en timme innan servering. 11. Servera gärna med lite färska bär, och kanske en klick grädde! Ibland är det väldigt roligt att jobba med choklad, det är något mystiskt och lite läckert med det. Ibland kan det strula och vara svårt när man t.ex ska temperera, men ibland blir det bara precis som man vill, och så blev det med denna chokladtryffeltårta! Hoppas du blir sugen att testa denna, och vill du testa fler av mina tårtor så hittar du massor här: Fredriks Tårtor