Veckans middagstips är en riktig favorit i alla dess former, risotto! Jag vet att många tycker att det är lite svårt med just risotto, men det är bara att gå loss och förbered alla delar, ställa sig vid kastrullen och våga testa! Risotto är både roligt att göra, och ljuvligt gott! Ingredienser 4 portioner: 4 dl arborioris 7 dl grönsaksfond eller buljong 1 schalottenlök 2 msk olja ca 1,5 -2 dl vitt vin 2 dl parmesan 1 stjälk selleri 2 citroner nymalen svartpeppar Till servering 2 burkar kräftstjärtar Sparris Citronklyfta Gör så här: 1. Värm upp fonden/buljongen och låt den sjuda i en kastrull 2. Finhacka löken och sellerin, fräs den mjuk i oljan i en tjockbottnad kastrull 3. Tillsätt riset och låt det fräsa med ett par minuter 4. Pressa saften av citronerna och blanda det med vinet så att du har tre deciliter vätska. Tillsätt ca 2,5 dl av vätskan i kastrullen och låt det sjuda på medelvärme till det kokat in. 5. Späd med fonden pö om pö till det kokat in, det tar ca 20-25 minuter. Mot slutet så har du i den sista skvätten av citronvinet för att väcka citrussmaken till liv :) Smaka på riset, det ska vara en liten kärna "al dente" 6. Ta av riset från plattan, tillsätt parmesan och rör om, smaka av med nymalen svartpeppar och eventuellt salt. (Jag saltar aldrig, fonden och osten ger alldeles lagom med salt för min smak) 7. Lägg sparrisen på en tallrik, droppa lite olja över dem, salta och peppra och rulla runt så det blir jämnt fördelat. Grilla sparrisen i en grillpanna ca 5 minuter. Mitt bästa tips är egentligen en träsked som är rak upptill. Då kommer man åt botten ordentligt så att det inte bränner fast! Sparrisen grillar jag i grillpannan bara rullade lite lätt i olja, salt och peppar Perfekt som en lite lyxigare vardagsmiddag eller att bjuda på när det är kalas!