Deg12,5 g jäst400 g vetemjöl (jag använder Manitoba Cream)1,75 dl ljummet vatten12 g socker5 g salt15 g smör skuret i fyrkanter1 ägg (uppvispade)Fyllning250 g kylskåpskallt smörPensling1 ägg (uppvispade med en gnutta vatten)Blanda alla ingredienser till degen och kör i assistenten i 10 minuter (eller knåda för hand). Degen ska vara smidig, inte kladdig men inte för hård. Mjölmängden kan behöva justeras beroende på vilket mjöl man använder och hur torrt det är.Mjöla bakbordet och kaveln och kavla ut degen till en rektangel 30x15 cm. Hyvla det iskalla smöret med osthyvel och täck ena halvan av degen. Lämna en 2 cm kant. Vik över den andra halvan och tryck ihop degen. Gör en kuvertvikning, beroende på hur varmt det är ute så kan man göra fler kavlingar vikningar på samma tillfälle. Om det blir för varmt, lägg degen i kylen ett litet tag. Kyl sedan degen i minst 45 minuter upp till några timmar..Kavla ut till ca 30x15 cm Dela degen på längden och gör fyrkanter ca 8*8 cm. Varje fyrkant delas på diagonalen , kavla/dra i trekanten så att du får många lager. Lägg en bit choklad på den breda biten, rulla ihop.ln så att basen blir bredare och toppen längre. Rulla den genom att börja vid basen och rulla mot toppen. Vik ihop den till en halvmåne och lägg på bakplåtspapper. Pensla med ägg (första penslingen) Låt jäsa i en timme tills de ser fluffiga ut. Pensla med ägg en gång till och grädda i 200 grader i ca 10-12 minuter. Dom ska vara välgräddade men inte brända. Tar man ut dom för tidigt så blir dom lite degiga. Låt svalna på galler.