Än är inte riktigt sommaren slut! Festa loss bären du plockat i sommar och gör små rutor med riktig smak av sommar! Kombinationen hallon och blåbär tycker jag är oslagbar, varje tugga ger en liten smak av sommar! Ingredienser 20 stycken 150 g smör 4 dl socker 3 ägg 4 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 1 dl blåbär 1 dl hallon g frysta blåbär pärlsocker att strö över Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en stor form på ca 20*30. 2. Smält smöret och låt det svalna. Rör ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker i smöret. Blanda till en slät smet. 3. Häll smeten i formen och strö över bären. 4. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Känn med en sticka efter 25 minuter, den ska vara lätt kladdig i mitten, men inte rinnande. 5. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor. Pudra med lite florsocker vid servering.