När jag bakar bullar så brukar jag ofta göra två olika sorter, då får man ju två olika sorters bullar till fikat! Nu senast när jag bakade dessa så rök kardemummabullarna först, otroligt goda var betyget! Jag gillar jag kanelsnurror eller kanelsnäckor som de också kallas allra bäst. Klassiskt och gott! Här följer recepten och de olika fyllningarna jag använder när jag gör två bullar av samma deg, vill du bara göra en sort så är det bara att dubbla fyllningen! [caption id="attachment_10002" align="alignnone" width="980"] Dukat för bullfika :)[/caption] Ingredienser: 5 dl mjölk 50 g jäst 1,5 dl strösocker 780 - 840 g (13-14 dl) vetemjöl 1 tsk nystött kardemumma 0,5 tsk salt 150 g rumsvarmt smör Fyllning 1 75 g smör 1/2 dl strösocker 1 msk nystött kardemumma Fyllning 2 75 g smör 1/2 dl socker 1 msk kanel 1 tsk ströbröd Ägg Pärlsocker Kardemummasocker 1 tsk nystött kardemumma 1/2 msk strösocker Gör så här: 1. Smula ner jästen i en degbunke 2. Ljumma mjölken till 30-35 grader, hellre lite kallare än för varmt och låta degen ta lite extratid på sig istället. 3. Häll över mjölken och rör tills jästen löst upp sig. Tillsätt smör, socker, kardemumma och salt. 4. Tillsätt nästan allt mjöl, spar lite till utbakningen. Arbeta degen tills den släpper från kanterna på bunken. 5. Låt degen jäsa 30-40 minuter 6. Rör ihop ingredienserna till båda fyllningarna 7. Dela degen i två delar. Kavla ut degen till en rektangel och bred på kardemummafyllningen jämt över hela. Vik ihop degen, skär ca 1,5 cm breda remsor av degen och tvinna remsan och gör en knut med ändarna nedåt. Lägg på bakplåtspappersklädda plåtar. 8. Den andra degen gör du likadant med, bred på kanelfyllningen, fast sedan rullar du ihop degen och skär till snurror istället. Lägg antingen på bakplåtspapper, eller i bullformar. 9. Täck plåtarna med bakdukar. 10. Låt jäsa 30-40 minuter. 11. Pensla kardemummabullarna med ägg och strö över kardemummasocker. Kanelsnurror har du pärlsocker på. 12. Baka på 225 grader i ca 8-10 minuter. 13. Låt bullarna svalna på ett galler Lite färsk frukt på fikabordet såhär på sommaren kan aldrig vara fel! [caption id="attachment_10000" align="alignnone" width="980"] Ljuvliga kardemummasnurror som nästan smälter i munnen, mmmm[/caption]