Idag blev det till att baka egna energibars, eller som de heter "over there" Flapjacks. Jag ville göra lite mellanmål som är bra efter träning och som inte innehåller några tillsatser eller extra tillsatt socker. Dessa blev riktigt goda, hade en massa olika torkade bär hemma av olika slag så jag gick loss ordentligt! Härliga att sätta tänderna i! Ingredienser 250g torkade bär, t.ex. dadlar, blåbär, aprikoser, tranbär, russin. 1,5 dl kokande vatten 1 dl olja, t.ex oliv, raps eller solrosolja 50 g hackade jordnötter 200 g havregryn Gör så här: 1. Hacka bären så de blir delade. 2. Häll över det kokande vattnet över bären och mosa runt lite med en gaffel. Låt detta stå några timmar, eller över natten så att bären blir riktigt mjuka. 3. Kör med stavmixer till en slät massa. 4. Lägg massan i en kastrull och häll i oljan, låt koka upp och rör så att oljan och bärmassan blandas väl. 5. Ta av kastrullen från värmen, blanda i jordnötter och havregryn och blanda väl. 6. Lägg bakplåtspapper i en form ca 20*20cm och fördela smeten i den. Platta till så det blir jämt och fint. 7. Grädda i 20 minuter på 180 grader 8. Skär kakan direkt när den kommer ur ugnen och låt svalna innan du tar upp bitarna. Det är bara att blanda alla bär du tycker om! När bären är hackade så suger de lättare upp vattnet så de blir riktigt mjuka. Såhär såg bären ut när jag mixat dem Kakan när den kommit ur ugnen, bara att skära och vänta tills den svalnat!