Som jag berättat tidigare så är Emil glutenintolerant så då och då brukar vi fylla på med fikaförrådet åt honom också :) Nu när vi flyttat till Hofors och slipper all restid så har det blivit mycket mer tid till träning för oss båda, så idag blev det en riktigt god energibar! Jag hade i lite rismjöl, så det är inte paleo, men annars så är det väldigt likt. Mjölkfritt, glutenfritt och utan vitt socker! Jag blandade i lite chiafrön som är otroligt nyttiga. De är fulla med omega-3, proteiner och fibrer! Ingredienser till 10 energibar med chiafrön och choklad 2 dl mandelmjöl 1 dl rismjöl 2 msk kokosmjöl 2 msk chiafrön 1/2 tsk vaniljpulver 2 dl mandelmjölk Topping: 50 g mörk choklad 8 urkärnade färska dadlar 1 dl mandelmjölk Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader, klä en liten form på ca 15X20cm i diameter med bakplåtspapper. 2. Blanda mandelmjöl, rismjöl, kokosmjöl, chiafrön och vaniljpulver i en bunke. 3. Vispa ner mandelmjölken och låt degen svälla 5 minuter. 4. Tryck ut degen i formen och baka mitt i ugnen i 15 minuter. Låt kakan svalna. 5. Finhacka chokladen. 6. Mixa dadlar och mandelmjölk till en lös puré. Lägg i en kastrull och värm upp tills det kokar. 7. Dra av kastrullen från plattan och blanda ner den hacka chokladen och rör om till den smält helt. 8. Fördela chokladblandningen ovanpå kakan och ställ i kylen i en timme så att den stelnar lite. 9. Dela kakan i 10 delar. Vill du testa fler energibar så hittar du mina tre bästa recept på energibar här: Energibar på tre sätt