Här är ett recept på en enkel brownie, utan något som helst krusidull. Du kan självklart variera detta recept med hackad choklad, nötter och olika toppingar, men den är verkligen hur god som helst precis som den är. Vill du göra en riktig cafébrownie med läcker chokladganache så hittar du recept på det här: Cafébrownie Enkel brownie, 10 bitar 125 g smör 1 msk matolja 2,5 dl florsocker (150g) 2 ägg 2 tsk vaniljsocker 1,25 dl vetemjöl (75g) 1,25 dl kakao (50g) 1 krm salt Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på ca 15x20 med bakplåtspapper. 2. Smält smöret. Vispa ihop matolja, florsocker och det smälta smöret. 3. Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn smet. Vispa inte in luft i smeten. 4. Blanda vaniljsocker, vetemjöl, kakao och salt. Rör ner i smeten utan att vispa. 5. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Skaka lite lätt på formen så ska mitten inte dallra. 6. Ta ur kakan ur formen direkt när den kommer ur ugnen så att den inte efterbakas så mycket. Låt svalna och skär sedan upp i bitar. Mjuka kakor är en av mina absoluta favoriter att baka. jag har över 100 recept här: Fredriks mjuka kakor För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika