Lemoncurd, den syrliga söta krämen som verkligen tagit Sverige med storm! Den är god som den är, i tårtor, tillbehör eller smaksättare i bakverk. Detta recept blir ca 4 dl, och jag gjorde den lite extra syrlig, så som jag vill ha den :) Jag använde endast ekologiska råvaror till denna, känns lite bättre för kropp och själ! Ingredienser 3 ekologiska citroner 3 ekologiska ägg 2 dl ekologiskt socker 100 g ekologiskt smör Gör så här: 1. Skrubba 2 av citronerna ordentligt 2. Riv skalet från du skrubbade citronerna, pressa saften från alla tre 3. Blanda saft, skal, socker och ägg i en tjockbottnad kastrull. Låt sjuda under konstant omrörning på medelvärme tills det är en tjock kräm. 4. Ta bort kastrullen från plattan, blanda ner smöret rör till en jämn curd. Sila av och häll upp på väl rengjorda burkar. När jag ska använda citronskalet till något, då tänker jag på att köpa ekologiskt eftersom de inte är besprutade.