En riktigt färgglad klassiker som aldrig går ur tiden! Bryssekex med smak av vanilj i alla möjliga färger! Brysselkex är en given favorit på fika, härlig färg och gudomligt möra och goda. Jag använder vaniljpulver som smaksättare vilket gör kakan ännu godare än vaniljsocker. Vispa smör och socker ordentligt med vaniljpulvret så kommer du att få en riktig smakupplevelse! [caption id="attachment_2178" align="alignnone" width="300"] En liten närbild också, härligt prickiga av vaniljpulvret![/caption] Idag finns det riktigt bra matfärger i handeln så jag testade att färga socker ordentligt så att mitt kakfat verkligen skulle lysa av färg. Det är verkligen enkelt: Socker i en plastpåse + lite matfärg/pastafärg så är det bara att nypa och blanda tills allt är blandat. Brysselkex, 40 stycken Ingredienser: 200 g rumsvarmt smör 1/2 tsk vaniljpulver 1 dl strösocker 4 1⁄2 dl vetemjöl Färgat socker Gör så här: 1. Vispa smör, vaniljpulver och socker tills allt det blir ljust och poröst 2. Tillsätt mjölet och vispa på låg hastighet tills det blivit en smulig deg. Tryck ihop degen med handen i bunken 3. Rulla ut degen till två längder, tjocka som kvastskaft. Rulla längderna i det färgade sockret 4. Låt rullarna ligga i kylen i ca 1-2 timmar 5. Skär rullarna i tunna skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka kakorna mitt i ugnen i 175 grader tills de fått lite färg och blivit lätta, ca 8- 10 min [caption id="attachment_2177" align="alignnone" width="300"] Låt rullarna stå i kylen tills de är helt kalla, då blir det enkelt att skiva dem sedan. Jag använde en degskrapa för att skiva dem.[/caption] [caption id="attachment_2175" align="alignnone" width="300"] Jag förvarar det färgade sockret i plastpåsarna, undrar vad man mer kan göra för skoj med färgat socker?[/caption] [caption id="attachment_2176" align="alignnone" width="300"] Tryck till ordentligt när du rullar i sockret så att det fastnar[/caption]