Hej Fredrik! "Min farmor hette Aurora Vivianne och var en fantastisk kvinna på många sätt! Det som utmärkte henne lite extra var hennes fantastiskt goda bakverk! " Så såg meddelandet ut som jag fick av en tjej som heter Johanna på Facebook som jag inte känner sedan tidigare. Jag blev så glad att hon tänkte på mig! Ni som följer mig här vet ju vad jag tycker om gamla recept med traditioner :) ÄLSKART! Jag testade receptet redan i söndags, och igår så bakade jag tillsammans med en kompis barn och då gjorde vi också denna underbara kaka igen! Jag har aldrig gjort en mjuk kaka där man hyvlar smöret ovanpå, men det gjorde verkligen hela skillnaden. Liksom knäckig toppen, och på sidorna blir det lite krispigt. Mot slutet av gräddningen hade jag över en bit ugnsfolie så att den inte skulle få för mycket färg. Ingredienser 3 ägg 2 ½ dl socker 3 dl vetemjöl 2-3 rabarberstjälkar smör pärlsocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader, smörj en springform och mjöla (Som med ströbröd, fast med mjöl) 2. Vispa ägg och socker 3. Blanda i mjölet 4. Skölj, skala och skär rabarbern i centimeterlånga bitar 5. Fyll formen med smeten, fördela rabarbern över smeten, strö över pärlsocker, skiva smör över hela kakan. 6. Baka kakan mitt i ugnen i 30 minuter [caption id="attachment_7813" align="alignnone" width="980"] Jag använde tre stycken rätt tunna stjälkar, men rabarber kan ju växa sig riktigt stor! Så anpassa mängden efter grovleken.[/caption] [caption id="attachment_7809" align="alignnone" width="980"] Pärlsocker efter tycke och smak, och sedan är det bara att använda osthyveln och gå loss på kakan. Skulle tippa att jag använde 50-75 gram smör.[/caption] [caption id="attachment_7812" align="alignnone" width="980"] Detta är kaka två som gjordes igår! Jag ska inte ta åt mig äran av den kakan, för den gjorde Oscar helt själv! Samt detta foto, tror det kan vara nästa mästerbagarn alltså :)[/caption] [caption id="attachment_7833" align="alignnone" width="980"] Finbesök från Leksand! FV: Albin, Mattias, Oscar och Hugo[/caption]