ÄNTLIGEN! Årets fläderblomssaft har stått sina dagar och gottat till sig, så idag är det saftfest! I år ville jag testa något nytt, och i mitt huvud så tänkte jag att saften skulle bli lätt rosa av blodgrapen, men som synes så färgade den inte saften det minsta lilla någe :) Men god, det blev den! Fläderblomssaft Ingredienser: 40 stora blomklasar fläderblommor 2 liter vatten 2 kg socker 2 grapefrukter 1 citron 1 lime 50 gram citronsyra Gör så här: 1. Skaka blommorna lite för att ruska ur eventuella kusar 2. Koka upp socker och vatten 3. Lägg blommorna i en stor värmetålig bunke/kastrull 4. Skrubba citrusfrukterna och skär dem i centimetertjocka skivor, lägg även dem i bunken 5. Mät upp 50g citronsyra och ha ner det i bunken 6. Häll över den heta sockerlagen över alla ingredienser, blommorna reagerar och blir lite bruna direkt, men det ska vara så 7. Låt allt svalna något, lägg sedan på locket eller plasta in bunken och låt stå i kylen 3-5 dagar 8. Sila av vätskan och häll upp på några trevliga flaskor - Blanda med vatten och njut! [caption id="attachment_9212" align="alignnone" width="680"] Det är lite extra trevligt att hälla upp den färdiga saften i fina flaskor. Den fina brickan jag använder är min bonussyster Annelie som gjort, kika in på hennes hemsida här: Anneko Design. [/caption] [caption id="attachment_9208" align="alignnone" width="980"] Det är väldigt enkelt att göra egen flädersaft! Fint med blommorna och citrusfrukterna tillsammans.[/caption] Jag häller inte upp all saft på flaska, utan jag fryser in hälften och skopar upp efter behov. [caption id="attachment_9209" align="alignnone" width="980"] När den heta sockerlagen hällts över allt så är det bara att vänta... Men den som väntar på något gott![/caption]