Pannkaka i alla dess former är en given favorit som dessert, lunch, middag eller fika :) Här är en middagsvariant som jag brukar göra med hälften dinkelmjöl för att få i mig lite mer fibrer, och jag tycker att smaken bli god också! Självklart serveras det mid rårörda lingon! Ingredienser: 300 g rimmat fläskkött/Stekfläsk 4 ägg 1 tsk salt 1,5 dl vetemjöl 1,5 dl fullkornsmjöl av dinkel 6 dl mjölk Till servering Rårörda lingon Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär fläsket i bitar och stek det i en smord långpanna i ugnen, ca 10 minuter. 2. Blanda mjölerna och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. 3. Tillsätt resten av mjölen samt äggen. 4. Häll smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen ca 25-30 minuter. När pannkakan har en fin gyllenbrun färg och känns fast så är det klar.