Flätade bröd och längder är så otroligt vackert! Idag blev det en flätad saffranslängd, enkel och utan krusiduller, bara god och saftigt saffransbröd! Vill du ha fler tips på goda saffransbullar och även andra bullar så hittar du alla mina recept här: Fredriks bullar Flätad saffranslängd, 2 st 5 dl mjölk 50 g jäst 1 g saffran 2 dl socker 1 tsk salt 150 g rumsvarmt smör ca 13 dl vetemjöl Pensling: 1 ägg Pärlsocker Gör så här: 1. Ljumma mjölken i en kastrull till 37 grader. Smula jästen i en bunke. 2. Blanda ner mjölken i bunken och rör tills jästen löst upp sig. 3. Mortla saffran med lite strösocker för att få den extra fin och det ger extra smak. 4. Tillsätt saffran, socker, salt, smöret och nästan allt mjöl och arbeta degen ca 10 minuter i maskin. 5. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 30-45 minuter. 6. Knåda degen lätt och dela den i 2 lika stora delar. Jag valde att göra en femfläta, då delar jag varje del i ytterligare 5 lika stora delar. Video på hur man flätar femfläta hittar du här längre ner på sidan. Du kan såklart välja att göra en vanlig fläta också. 7. Lägg flätorna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under duk i 30 minuter. 8. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. 9. Baka bullarna på 225 grader i 15-20 minuter mitt i ugnen tills flätan har fått fin färg och är gyllenbrun på undersidan.. 10. Låt svalna på galler. Här är videon när jag gör en femfläta med ett bröd. Receptet på brödet hittar du här: Bröd [embed]https://www.youtube.com/watch?v=vRflskqNHe8[/embed] Det är verkligen enkelt att göra en femfläta, när man väl kommer in i tekniken så går det fort! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Älskar du saffranslängder så måste du testa den här saffranslängden med vit choklad! Receptet hittar du här: Saffranslängd med vit choklad