Nu är det verkligen fullt med jordgubbar i jordgubbslandet, då kan man göra lyxiga och fantastiskt god jordgubbspaj! Här är receptet på en frasig jordgubbspaj som jag verkligen gillar! Jag hade även i lite kardemumma för att jag är överförtjust i det :) Pajen kan du enkelt göra glutenfri, använd då rena havregryn som finns på glutenfria hyllan i de flesta affärer. Ingredienser till en frasig jordgubbspaj 100 g smör 2 dl havregryn 1 dl mandelmjöl 1 dl socker 1 tsk nymalen kardemumma (valfritt) Fyllning: 1 liter jordgubbar 0,5 dl socker 2 msk maizena Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Skär smöret i bitar. Nyp ihop smör, havregryn, mandelmjöl och socker till en smulig massa. 3. Snoppa, skölja och dela jordgubbarna. Är de väldigt stora kan du dela dem 2 gånger. 4. Blanda alla ingredienser till fyllningen och lägg i en pajform på ca 20 cm i diameter. 5. Fördela pajtäcket över fyllningen och grädda pajen mitt i ugnen 25-30 minuter, tills den fått fin färg. 6. Servera gärna med vaniljsås eller en kula vaniljglass! Just denna paj serverade jag som fika när Eva Nordlinder var förbi på en fika, och den fick godkänt med beröm :) Eva är ju mamma för tidningen Hembakat, så det tar jag som ett toppbetyg! Du hänger väl med Fredriks Fika på Instagram och Facebook? Instagram: @fredriksfika Facebook: Fredriks Fika Vill du ha fler recept på pajer så hittar du massor här: Fredriks Pajer. Bland annat en grymt god knäckig blåbärspaj som jag bara måste göra varje sommar! Receptet på den hittar du här: Knäckig blåbärspaj