Detta är min absolut godaste fisksoppa som jag ätit ända sedan jag var liten pöjkvasker. En värmande mild och god fisksoppa gör den mest regniga och trista dag härlig igen! :) När mamma lagade denna så var det alltid mys på hög nivå med tända ljus. Vi barn var väl inte så otroligt förtjusta i fisk då, men denna soppa älskade vi! Jag har en lista med ingredienser, men inte så mycket mängder, så detta är första gången jag mätt vad jag har i för att kunna dela receptet :) Vi brukar även göra denna när vi bjuder på middag, för så god är den!! Ingredienser 4-6 portioner 400 g torskfilé 1 purjolök 250 g rotselleri 3-4 morötter 1/2 kg potatis 1,5 liter vatten 2 dl grädde 2 msk matolja 1 tsk basilika 1 tsk timjan 1 tsk rosmarin 15 vitpepparkorn 2-3 tsk salt Gör så här: 1. Skölj och hacka purjolöken 2. Skala rotselleri och morötter, tärna rotsellerin och skär morötterna i slantar 3. Stek purjolöken mjuk i oljan i en stor kastrull 4. Tillsätt vattnet, vitpepparkornen, salt, kryddor, morötter och rotselleri. Låt koka upp och sjuda ca 10-15 minuter tills morötterna och purjolöken börjar bli mjuka 5. Skala och tillsätt potatisen och koka tills den är mjuk 6. Skär fisken i bitar på ca 3-4 cm, tillsätt dem och rör om försiktigt. Låt sjuda 3-4 minuter 7. Tillsätt grädden och smaka av med lite salt 8. Servera med en klick smör och en hårdbrödssmörgås Soppan i sin helhet innehåller väldigt lite fett, och är full med nyttigheter som rotsaker och fisk! Jag lovar, du kommer inte att bli besviken!