Idag var jag sugen på något riktigt fröigt :) Jag kollade lite recept på nätet och hittade detta recept på bloggen Lennart bakar glutenfritt, recept innehöll lite saker som jag kanske inte gillar så mycket, så jag gjorde om det så att det blev i min smak :) Kakorna blir glutenfria bara du ser till att använda rena havregryn som du hittar på glutenfria hyllan på din affär. De är gjorda i en ren miljö så att det inte har kommit in något gluten i påsen, men havregryn i sig är glutenfria. Frörutor, 24 stycken 2 dl solrosfrön 2 dl pumpafrön 2 dl sesamfrön 2 dl havregryn 1 dl torkade tranbär eller russin 1 tsk kanel 1 tsk kardemumma 1 burk söt kondenserad mjölk (397 g) 100 g smör Gör så här: 1. Sätt ugnen till 175 grader. 2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. 3. Smält smöret, dra av från plattan och rör ner hela burken kondenserad mjölk. 4. Rör ner blandningen i bunken och rör om tills allt är blandat. Klä en form på 20x25 cm med bakplåtspapper. 5. Bred ut degen i hela formen och platta till med baksidan med en sked. 6. Baka mitt i ugnen 30-35 minuter. 7. Låt kakan svalna helt i formen och skär sedan upp rutor med en vass kniv eller en brödkniv. Kakorna är lite porösa så det är lättast att skära när kakan är kall. Förvara kakorna i en burk i kylen och de håller minst en vecka. Går även bra att frysa. Det blev otroligt god smak av alla fröer och kanel och kardemumma kan ju faktiskt aldrig bli fel! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika De här frökakorna går verkligen fort att göra! Vill du ha tips på fler goda kakor ska du kika in här: Småkakor Det blir en karamelliserad yta på kakan som blev OTROLIGT god! Hoppas du blir sugen att testa, för de var verkligen en riktig hit!