Nu är äntligen värmen här, och den har kommit med besked! Vad passar du bättre till fika än en riktigt kall, smarrig och fryst cheesecake!? Denna cheesecake rör du ihop på ett kick, och sedan låter du frysen göra jobbet :) Från början hade jag tänkt göra den lite sådär swirly-swirly med två färger, men när jag hade på blåbärsdelen så var det kört :) Det spelade ingen roll, för den var precis hur god som helst ändå! Om du vill testa att göra den swirly-swirly är mitt hetaste tips att ha i blåbärsdelen först, sedan den vita, då kan du lätt dra med en kniv för att skapa mönster. Häng med mig på Instagram och Facebook för fler uppdateringar i köket! Ingredienser till en form på 24 cm i diameter: Pajskal 75 g smör 250 g digestivekex Fyllning 200 g philadelfiaost 2 äggulor rivet skal och saften av en halv citron 2 äggvitor 1 1/2 dl socker 2 dl vispgrädde 2 dl blåbär (svenska, frysta eller färska. Inte de som inte smakar något man kan köpa på affären) Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Smula sönder kexen i en matberedare och blanda med det smälta smöret. 2. Tryck ut smulorna i formen så att de täcker botten och en bit upp på kanten. Grädda skalet i mitten av ugnen i 5 minuter. Låt skalet svalna helt. 3. Vispa samman philadelfiaost, äggulor, citronsaften och citronskalet så att det är en slät smet. 4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt sockret lite i taget medan du vispar. 5. Vispa grädden så det är riktigt fast. Blanda grädden med ostmassan och äggvitorna. 6. Mixa blåbären så att de är finfördelade. Blanda hälften av smeten med blåbären. 7. Fyll pajskalet med fyllningarna och gör gärna något mönster med dem. (Det var här jag misslyckades) Låt cheesecaken stå i frysen minst 4 timmar. 8. Dekorera med lite färska blåbär. Låt gärna cheesecaken stå framme en halvtimme innan du serverar den, då blir den sådär lagom fryst.