Ojojoj vad detta blev gott! Jag ville testa en fryst cheesecake men med ganska enkla smaker som jag gillar. Kardemumma och jordgubbar passar grymt bra ihop! Fryst cheescake är en perfekt sommardessert, och jag kan lova att det var i princip omöjligt att bara ta en bit :) Ingredienser till en form på 24 cm i diameter: Pajskal 75 g smör 250 g digestivekex Fyllning 200 g philadelfiaost 2 äggulor rivet skal och saften av en halv citron 2 tsk nymalda kardemummakärnor 2 äggvitor 1 1/2 dl socker 2 dl vispgrädde Dekorera med jordgubbar Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Smula sönder kexen i en matberedare och blanda med det smälta smöret. 2. Tyck ut smulorna i formen så att de täcker botten och en bit upp på kanten. Grädda skalet i mitten av ugnen i 5 minuter. Låt skalet svalna helt. 3. Vispa samman philadelfiaost, äggulor, citronsaften, citronskalet och kardemumman så att det är en slät smet. 4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt sockret lite i taget medan du vispar. 5. Vispa grädden så det är riktigt fast. Blanda grädden med ostmassan och äggvitorna. 6. Häll smeten i pajskalet och låt stå i frysen minst 4 timmar. 7. Servera med färska jordgubbar eller andra bär. Hoppas du blir sugen att testa detta recept! Jag lovar att du inte kommer att bli besviken. Något som är riktigt bra är att du kan förbereda detta långt i förväg eftersom den står i frysen. Ta fram cheesecaken en halvtimme innan du ska servera den så kommer den att vara perfekt krämig. Om du inte vill köpa digistivekex så kan du baka egna väldigt enkelt! Receptet på dem hittar du här: Hemgjorda digestivekex Snart har vi jordgubbar i jordgubbslandet också, som jag längtar efter sommaren!