Idag blev det lite experimentverkstad här hemma! Jag har aldrig testat att göra geléhallon tidigare och var så himla sugen på att göra lite godis. Jag ville göra något med julsmak, och så kom jag på att saffran skulle vara kul att testa med! Då får man både naturlig färg och smak, och du... de blev supergoda!! Jag rullade dem i socker som absolut var gott, men jag gillade dem nästa ännu mer utan! Älskar du gelégodis så kommer du älska dessa! Geléhallon med saffran, ca 50 st. 10 st gelatinblad 2,5 dl drickfärdig äppeljuice 1 dl strösocker 50 gram glukossirap 1 g saffran Tillbehör: Siliconformar naturell olja, t.ex majsolja strösocker Gör så här 1. Använder du siliconformar så blir det bäst om du smörjer dem med lite olja innan så att du får ut dina geléhallon lätt när de är klara. 2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. 3. Blanda äppeljuice, socker, glukossirap och saffran i en kastrull. Låt koka upp och sjuda tills sockret smält. 4. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner i den heta vätskan. 5. Låt svalna något och fyll sedan formarna med gelén. Använ något kärl med en pip så att det blir lätt att hälla. 6. Ställ i kylen och låt stelna 2-3 timmar eller över natten. 7. Ta ur dina geléhallon försiktigt. Låt dem gärna stå och torka lite innan du rullar dem i socker. Jag använde dessa siliconformar som jag hittade hos pufz.se, ser verkligen ut som små hallon :) För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Det ser nästan ut som ett hjortron :) Vill du ha fler tips på gott godis så hittar du alla mina recept här: Fredriks godis