Nu börjar det verkligen närma sig med advent och allt adventsmys! Här hemma så ligger det en konstant doft av saffran, pepparkakskryddor och nybakat. <3 Idag blev det gifflar med saffran och vit choklad, precis hur gott som helst! Vill du ha tips på massor av julbak så har du massor av tips här: JULBAK Enligt mig känns gifflar lite lyxigt. De tar lite extra tid att rulla, och de är ett väldigt vackert bakverk! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Ingredienser till 32 stycken gifflar 1g saffran + 1 msk socker 150 g smör 5 dl mjölk 1 dl ljus sirap 50 g jäst 1 tsk salt 13-14 dl vetemjöl 200 g vit choklad Pensling: 50 g smält smör 2 dl socker Gör så här: 1. Mortla saffran med sockret. 2. Smält smöret, tillsätt saffran, mjölk och sirap och ljumma upp det till ca 30 grader. 3. Smula jästen i en bunke, häll över degvätskan och blanda väl. 4. Tillsätt salt nästan allt mjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Degen ska precis lossna från kanten, då är den som bäst och bullarna blir inte torra. 5. Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 30-45 minuter 6. Dela degen i fyra bitar. Kavla ut dem till rundlar, ca ½ cm tjocka på ett mjölat bakbord. Dela rundlarna i åtta trekantiga bitar. Tänk pizza slice :) 7. Lägg en bit vit choklad på den breda sidan och rulla ihop de trekantiga bitarna från den breda sidan mot spetsen. Böj rullarna något och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. 8. Sätt ugnen på 225 grader. 9. Baka mitt i 7-8 minuter. 10. Låt gifflarna svalna på galler under duk, pensla sedan med smält smör och strö socker ovanpå. Hoppas du blir sugen på att testa dessa underbara gifflar till julfikat. Ibland när jag bakar så brukar jag göra göra hälften av degen på ett sätt, och andra hälften på ett annat. Om du vill göra det så kan du passa på att testa de här Sockerbockarna! Receptet hittar du här: Sockerbockar. Saffransbullar är oslagbart gott!