Just nu är jag inne i en period där det är otroligt roligt att testa massa nya saker! Jag surfade runt lite på Pinterest och blev överförtjust när jag hittade massor av bakverk och desserter som var gjorda av Matcha-te! Det kändes bara vårigt och väldigt roligt att testa! Så sagt och gjort, här är mitt första recept med Matcha-te, en läcker glass! Matcha, är ett grönt te i pulverform som framförallt används i den japanska teceremonin men också för smak- och färgsättning av exempelvis glass och bakverk. Matcha-te är fullproppad med antioxidanter och ska verka avslappnande! Om vi ska nämna något om smaken, den är ganska kraftfull, och jag skulle inte säga att det är en barnglass :) Men en kula var sådär lagom, och jag gillade det! Det smakar lite nyttigt :) Jag blandade i en halv vaniljstång för att få en lite rundare smak på glassen. Glass på grönt Matcha-te! Ingredienser: 2 dl mjölk 2 dl grädde 1 dl socker 2 msk grönt te pulver 1/2 vaniljstång Gör så här: 1. Du behöver en glassmaskin för det här receptet. Ställ isbunken i frysen dagen innan så att den blir riktigt kall. 2. Blanda mjölk, grädde, socker, grönt te och vaniljstången i en kastrull. 3. Värm upp under omrörning till ca 70 grader. 4. Låt vätskan svalna helt, och kallna i kylen så att det går lättare för glassmaskinen. 5. Ta upp vaniljstången och kör glassen tills det är en krämig massa (Se bild nedan) 6. Tippa upp i en burk och låt frysa helt i ca 2h i frysen. Här ser du hur glassen växer fram, det är ju väldigt roligt att göra glass själv, och det går att hitta på en massa roliga saker! Glass på grönt Matcha-te skulle jag servera till någon häftig japansk dessert. Jag ska komma på något bra! Har du något förslag kanske? Vill du testa fler av mina desserter så hittar du dem här: Fredriks Desserter