Idag blev det en riktigt smarrig glasstårta! Kanske det enklaste recept jag någonsin testat! Glassen smaksatte jag med hallon och blåbär, och sedan dekorerade jag den med grädde och massor av färska bär. Den här tårtan passar perfekt att förbereda innan, och sedan bara dekorera när det är dags att servera! Till just denna använde jag köpta marängbottnar, men det går såklart utmärkt att baka sina egna. Recept på marängbottnar hittar du här: Marängbottnar. Ingredienser till en Glasstårta för 10 personer 2 marängbottnar 5 dl grädde 1 burk kondenserad mjölk 225 g hallon/blåbär (ca 4 dl) färska eller upptinade frysta Dekorering 1 dl vispad grädde Färska bär Gör så här: 1. Klä en springform på ca 22 cm i diameter med bakplåtspapper. 2. Lägg en av marängbottnarna i botten av formen. 3. Vispa grädden rätt hårt. Inte så det blir smör, men den ska vara fast. 4. Tillsätt den kondenserade mjölken och bären. Rör ihop tills allt är välblandat. 5. Häll smeten i formen och lägg den andra marängbotten ovanpå. Täck formen med plast eller aluminiumfolie och ställ i frysen ca 5 timmar. 6. Ta upp tårtan ca en halvtimme innan du ska servera den. Dekorera med grädde och färska bär. Jag ville ha marängbottnar eftersom det är så otroligt gott med glass och maräng! Glassmeten är god som bara den! Glasstårtan blir enkel att ta ur när du klär formen med bakplåtspapper. Avsluta med en marängbotten, täck formen och in i frysen. Sedan är det bara att vänta :) Gillar du denna tårta så tror jag du gillar min Marängsvisstårta! Receptet hittar du här: Marängsvisstårta Vill du ha tips på fler tårtor så hittar du alla mina tårtor här: Fredriks Tårtor Hoppas du blir sugen att testa min glasstårta, jag lovar, den var galet god! Det går såklart utmärkt att byta ut bären mot andra bär!