Häromdagen så gjorde jag en äppelpaj till bloggen som doftade otroligt gott i hela huset! Min sambo Emil blev lite avundsjuk eftersom han inte kan äta gluten. Självklart så gjorde jag en glutenfri äppelpaj till honom direkt :) Jag testade att använda en glutenfri mjölmix i det här receptet, och det fungerade alldles utmärkt! det jag använde var Lailas gula, men det går säkerligen att använda vilket glutenfri mjölmix som helst. Glutenfri äppelpaj, 6 portioner Fyllning: 5 äpplen 2 msk strösocker 1 tsk kanel Deg: 100 g rumsvarmt smör 100 g strösocker 100 g glutenfri mjölmix 1 tsk vaniljsocker 0,5 tsk bakpulver Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Kärna ur, skala och skiva äpplena tunt. Blanda med äpplen med strösocker och kanel och lägg i en pajform på cirka 22cm i diameter. 3. Blanda alla ingredienser till degen och arbeta ihop till en deg. 4. Smula över degen över fyllningen. 5. Grädda i nedre delan av ugnen cirka 40 minuter. 6. Serveras ljummen med vaniljsås eller vaniljglass. Eftersom pajen var till en person så halverade jag receptet ovan om du tycker formen ser lite liten ut :) Pajen blev supergod och uppskattads verkligen. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika