Det finns inte speciellt många glutenfria müslin och granola på marknaden, och de som finns är inte speciellt roliga. Min sambo äter oftast boveteflingor, men nu blir det hemgjord müsli istället! Jag gjorde en ganska lyxig glutenfri müsli med hela hasselnötter, granatäpplekärnor, blåbär och kokosflakes, Vill man dra ned kostanden något så kan man byta ut mot annan torkad frukt. Med rena havregryn så menar jag de havregryn man köper på glutenfria hyllan, de som garanterat är gjorda i en miljö utan gluten. Glutenfri müsli 5 dl rena havregryn 2 dl pumpafrön 2 dl hasselnötter 1 dl solroskärnor 1 dl kokosflakes 0,5 dl äppeljuice 2 msk rapsolja 1 dl torkade granatäpplekärnor 1 dl torkade blåbär  Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper. 2. Blanda havregryn, pumpafrön, hasselnötter, solroskärnor och kokosflakes i en bunke. 3. Häll över äppeljuice och rapsolja och blanda ordentligt. Fördela blandningen på plåten och rosta müslin ca 20-30 minuter mitt i ugnen, rör om flera gånger så att det inte bränns. 4. Låt svalna helt på plåten, blanda sedan ner granatäpplekärnor och blåbär. förvara i en burk med lock. TIPS: Jag hittade bara rostade kokosflakes, så jag blandade i även dem efter jag hade rostat grunden. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Gillar du hemgjord müsli så gillar du säkerligen min hemgjorda granola. receptet hittar du här: Fredriks granola