Vi testade att göra en pizza på mandelmjöl och ägg som botten efter att Emil hade sett det på Mästarnas Mästare, snacka om succé! Hur enkelt som helst att göra, och helt naturligt glutenfritt på ett kick! Den här kan du variera precis hur du vill och smaksätta med dina favoritsaker på en pizza! Det var verkligen superenkelt, och det här passar oss perfekt när man vill göra något snabbt till middag! Det här receptet blev en stor pizza, och räckte perfekt till två personer. Ingredienser till en stor glutenfri pizza på mandelmjöl 3 dl mandelmjöl 3 ägg Topping: 2 dl tomatsås (Kan uteslutas) 2-3 dl riven ost 4-5 skivor bacon 3-4 strimlade skinkskivor 5 delade cocktailtomater 5 finstrimlade champinjoner 1/2 rödlök finstrimlad Det är vad vi hade på, men du kan som sagt bara gå loss med just dina favoriter! Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. 2. Blanda mandelmjöl och ägg och vispa ihop till en slät smet. 3. Bred ut smeten på tunt på bakplåtspapperet och förbaka mitt i ugnen i 10 minuter. 4. Bred på tomatsås och fördela osten och topping på pizzan. Jag tycker inte om när osten ligger som ett lock på hela pizzan, så jag har den underst. 5. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min, tills pizzan har fått fin färg. 6. Garnera med lite färska örter eller ruccola. Bred ut smeten tunnt, det kan kännas lite märkligt först, men se bild två så ser du hur det blir :) Efter 10 minuter så såg den ut såhär, gyllenbrun och fin! På med massor av goda saker! Nybakad och fantastisk god! Jag hade på massor av färsk timjan vilket är otroligt gott på pizza! Vill du testa en annan sorts glutenfri pizza så bör du testa Meatzza! En pizza helt utan botten!