Nu när rabarbern växer så det knakar så har jag bakat mormors rabarberkaka en massa, och Emil har fått ätit några glutenfria kakor när vi haft fika. Så jag ville baka precis samma kaka till honom, fast glutenfri. Jag testade lite och blandade lite saker som jag hade hemma, och vips, så blev det en perfekt glutenfri rabarberkaka som smakar precis som den jag brukar göra! Det bästa är att den är riktigt saftig! Många gånger när man bakar glutenfritt så kan det upplevas ganska torrt, men den här kakan är precis lika saftig som den jag brukar göra! Jag kom och tänka på att det borde vara lätt att göra just den här kakan glutenfri eftersom den är så saftig i originalreceptet. Ingredienser till en glutenfri rabarberkaka 50 g rumsvarmt smör 2,5 dl socker 1 ägg 1,5 dl teffmjöl 1,5 dl rismjöl 1 tsk fiberhusk 1 tsk bikarbonat 1,5 dl fil 1,5 dl tärnad rabarber 0,5 dl hasselnötter 0,5 msk kanel blandat med 1 msk socker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader, kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en springform på ca 22 cm i diameter och smörj och mjöla sidorna med teffmjöl. 2. Rör ihop smör, socker och ägg. Gärna i en matberedare. 3. Blanda alla torra ingredienser och blanda ner tillsammans med filen och rör ihop till en jämn smet. 4. Blanda i rabarbern och fyll formen med smeten. 5. Strö över kanelsockret och toppa med grovhackade hasselnötter 6. Baka kakan i 30-35 minuter, testa kakan med en sticka innan du tar ut den, stickan ska vara torr. Vill du testa något annat riktigt gott glutenfritt bakverk så borde du testa dessa: Glutenfria dammsugare Jag kan ju tillägga att Emil blev otroligt glad när han kom hem och fick en alldeles egen kaka :) Vi båda tyckte att den var grymt god!