Underbar glutenfri rabarberpaj som passar många! Den är precis lika god som vilken smulpaj som helst och pajtäcket blir härligt krispigt! Servera gärna med en hemkokt vaniljsås! receptet på den hittar du här: Vaniljsås Det som är vitigt att tänka på är att använda de rena havregrynen. havregryn är naturligt glutenfria, men många märken görs i samma fabrik som andra produkter som innehåller gluten, det är därför man ska vara säker på att det är rena havregryn. De står ofta vid den glutenfria sektionen på din affär. Glutenfri rabarberpaj, 6 portioner 100 g smör 2 dl rena havregryn 1 dl mandelmjöl 0,5 dl kokosflingor 1 dl socker Fyllning: 300 g grovhackade rabarber 1 msk maizenastärkelse 0,5 dl strösocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Skär smöret i bitar. Nyp ihop smör, havregryn, mandelmjöl, kokosflingor och socker till en smulig massa. 3. Blanda alla ingredenser till fyllningen och lägg i en pajform på ca 20 centimeter i diameter. 4. Fördela smulorna över fyllningen och grädda pajen mitt i ugnen 25-30 minuter, tills den fått fin färg. Jag fullkomligt älskar rabarber! Det är perfekt att baka med och bland det bästa jag vet såhär på våren! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Hoppas du blir sugen att testa denna. Vill du ha tips på massor av goda pajer så hittar du alla mina recept här: Fredriks pajer