Idag gjorde jag Emils favoritkaka till fikat! Vi säger glutenfri saffranskaka, men jag börjar ledsna på att kalla saker glutenfritt. Det låter som något som bara de som inte kan äta gluten kan äta, men den här är ju en av mina favoriter också! Riktigt saftig, massor av smak, och nästan omöjlig att bara ta en bit av :) Vill du ha mina allra bästa tips till julbak och godis så har jag samlat massor här: JULBAK Ingredienser till en glutenfri saffranskaka: 100 g smör 0,5 g saffran (en påse) 4 ägg 400 g riven mandelmassa 1 tsk bakpulver + Kokosflingor till att "bröda" formen. Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffranet och låt svalna något. 2. Smörj en springform på 24 cm i diameter med smör och ”bröda” med kokos. 3. Dela äggen i två separata skålar. Vispa ihop äggulor, mandelmassa, smör och bakpulver. 4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, vänd försiktigt ner dem i smeten. 5. Fyll formen med smeten. Grädda i mitten av ugnen i 35 min. 6. Låt kakan vila i 10 min i formen. För över kakan på ett fat och låt svalna helt. Jag gillar den här kakan precis som den är, alldeles perfekt saffranssmak och sådär lite småkladdig men ändå fast... Ja det är svårt att beskriva, men den är verkligen supergod! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Jag dekorerade den med en stensil och lite florsocker. Stensilen är en sådan man hittar på färgaffärer när man ska måla om :) De är ofta lite roligare än bara lite tårtpapper! En annan variant på den här kakan är med ett nougattäcke, då blir den nästan som godis :) Receptet hittar du här: Glutenfri saffranskaka med nougat Måste bara visa en bild ifrån min hemgjorda fågelmat också. Det är ju nästan konstigt att det kan vara så roligt att titta på när de små liven mumsar i sig frö :) Receptet på hemgjord fågelmatskrans hittar du här: Fågelmat