I onsdags fyllde Emil år och han fick önska sig vilket bakverk han ville, och då önskade han sig en riktigt god glutenfri smulpaj med massor av vaniljsås :) Så jag testade att göra en vanlig smulpaj på ren havre och mandelmjöl som blev precis lika god som vanlig smulpaj! Ren havre hittar du på glutenfria hyllorna på vanliga affärer. Havregryn kan innehålla spår av gluten så vi måste alltid använda den rena. Jag kan ju också berätta att Emil blev väldigt glad nu när han delar födelsedag med en prins :) Dock tror jag ju inte att det blir en flaggdag som Emil hoppades på... hahahaha Jag använde frysta bär, ett paket blåbär och ett paket hallon. Det var som att få en stor sked sommar i varje betta kan jag lova! Ingredienser till en glutenfri smulpaj 100 g smör 2 dl rena havregryn 1 dl mandelmjöl/malda mandlar 1 dl socker Fyllning: 0,5 liter blåbär ( eller ett paket frysta blåbär) 0,5 Liter hallon (eller ett paket frysta hallon) 1 dl socker 2 msk potatismjöl Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Skär smöret i bitar. Nyp ihop smör, havregryn, mandelmjöl och socker till en smulig massa. 3. Blanda alla ingredenser till fyllningen och lägg i en pajform på ca 20X25 cm. 4. Fördela smulorna över fyllningen och grädda pajen mitt i ugnen 25-30 minuter, tills den fått fin färg. När jag testade var jag lite orolig att det inte skulle hålla ihop när man bakade det i ugnen, men det gjorde det verkligen så den här pajen kommer det att bli många gånger! Nästa gång kommer jag nog att testa lite kardemumma i smulet också:) Vill du testa fler av mina pajer så hittar du massor av goda recept här: Fredriks pajer Glutenfri smulpaj med blåbär och hallon, gästerna gillade den väldigt mycket!