Förra helgen hade vi lite brunch här hemma och min sambo Emil ville ha amerikanska pannkakor, och då fixar jag! Jag gjorde det ganska enkelt för mig själv och använde glutenfri mjölmix, det finns så många bra produkter på marknaden just nu så att laga glutenfritt har aldrig varit enklare. De här blev precis lika fluffiga som vanliga amerikanska pannkakor, och precis lika goda. Oglutenfritt (?) recept på amerikanska pannkakor hittar du här: Amerikanska pannkakor Glutenfria amerikanska pannkakor, 10 stycken 3 dl glutenfri mjölmix, jag använde Leilas gula. 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 0,5 tsk salt 25 g smör 2,5 dl mjölk 2 ägg GÖR SÅ HÄR 1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. 2. Smält smöret. 3. Vispa ner mjölk, ägg och det smälta smörtet och låt smeten vila i 10 minuter. 4. Stek pannkakorna i lite smör på medelvärme. Servera gärna med äkta lönnsirap och färska bär, då är det här en given succé på brunchen! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika