Vi har tydligen blivit två som bakar här hemma nu :) Som jag berättat tidigare fick Emil celiaki för cirka ett år sedan, så vi bakar lite glutenfritt då och då och fyller på fikaförrådet! Häromdagen ville Emil testa glutenfria hastbullar, så det gjorde vi! De blev precis så goda som vi hoppats, och var lika lätta att göra som hastbullar med gluten :) Degen är lite mer som en smet, så var inte orolig om det är lite löst! Ingredienser till 10 glutenfria hastbullar 3 dl glutenfri mjölmix, vi använde Finax gula som är naturligt glutenfri och innehåller psylliumfröskal. Tar du en mjölmix som saknar det, tillsätt 2 tsk i mjölmixen! 2 tsk bakpulver 1 dl strösocker 2 tsk nystött kardemumma 50 g smör 1 dl mjölk 0,5 dl grädde + Pärlsocker och lite extra kardemumma till garnering. Gör så här: 1. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke eller hushållsassistent. 2. Finfördela smöret i de torra ingredienserna. 3. Tillsätt mjölk och grädde och rör snabbt ihop till en deg. 4. Klicka ut degen i muffinsformar på en plåt eller muffinsplåt. 5. Strö över pärlsocker och lite kardemumma. 6. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 225 grader i ca 12-14 minuter. Låt bullarna svalna och sedan är det bara att hugga in! Som vanligt ska man alltid använda nystött kardemumma, det är det som är absolut godast! Nu när vi har testat lite fler glutenfria recept så är vi lite lugnare när det är lite lös deg, det är lätt att tro att man borde blanda i lite mer mjölmix, men det blir lätt torrt då, så lita på receptet! Vill du baka mer glutenfritt så borde du testa dessa: Glutenfria dammsugare Vad saknar du för glutenfritt recept? Är det något du skulle vilja att jag testar? Kommentera gärna här nedan!