Finns det något godare än hemkokt kola med lite flingsalt på?? De här smälter verkligen i munnen och har en fin smak av grädde och vanilj. Fram med kastrullen, nu kokar vi kola! Jag brukar gör lite godis ibland, och vill du har mer inspiration till gott godis du kan göra själv ska du kika in här: Fredriks godis Gräddkola, cirka 40 stycken 50 g smör 3 dl strösocker (270 g) 3 dl vispgrädde (300 g) 1,5 dl ljus sirap (210 g) 0,5 tsk vaniljpulver +flingsalt efter smak Gör så här: 1. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. 2. Koka upp och låt koka på medelvärme till 125 grader, eller gör ett kulprov. Ta ett glas med kallt vatten och droppa ner lite av kolan och känn med fingrarna hur konsistensen är. 3. Rör i kolan lite då och då för att fördela värmen i kastrullen. 4. Klä en form på cirka 15x20 cm med bakplåtspapper. 5. Häll upp kolan i formen och strö över flingsalt efter smak. Låt svalna i rumstemperatur. 6. Skär upp kolan i bitar. 7. Förvara i rumstemperatur i en lufttät burk. Jag har köpt en godistermometer då jag brukar koka kola lite då och då, och det är lätt att bara låta det stå och puttra! Hittade en hos på Royal Design för 99kr om du blir sugen! Annonslänk: Termometer När kolan kokat klart och du tappat upp den i formen så är det bara att strö på flingsalt. Det här är verkligen bland det godaste jag vet! Jag har ett riktigt bra recept på kardemummakola som du hittar här: Kardemummakola Hoppas att du blir sugen att testa, och det går verkligen bra att köra med kulprov också! Bara ha riktigt kallt vatten när du droppar i kolan så att du känner hur den blir när den stelnat sen.