I veckan hade jag Veronica Smedh på middag, så otroligt mysigt! Veronica och jag var med i Hela Sverige Bakar tillsammans, och just nu praktiserar hon på ett bageri här på Lidingö. Det passade ju perfekt att bjuda in på middag då! Jag vet inte riktigt hur jag tänkte när jag gjorde en gulaschsoppa åt en alpin landslagsåkare som varit överallt och käkat just detta, men av Veronica fick den högsta betyg!! :) Brödet till kommer ifrån Lidingö Bröd & Pâtisserie där hon praktiserar fram till jul. Min första tanke är oftast något annat, och sedan så blir det riktigt smarrig ändå. Jag tänkte göra denna på nötinnanlår, men det hittade jag inte såklart, så det blev högrev, och det blev mycket högrev! Med facit i hand så var det lyckat, det blev en rejäl grytsoppa!! Ingredienser: 1 kg högrev 2 gula lökar 4 vitlöksklyftor 2 paprikor 1 dl tomatpuré 1 msk paprikapulver 1 msk salt 2 lagerblad 1 tsk mald kummin 2 tsk mejram 1 tsk timjan Några drag med pepparkvarnen 1 liter vatten 4 potatisar Olivolja att steka i och Creme fraiche att servera till! Gör så här: 1. Skär högreven i tärningar ca 2x2 cm. 2. Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprikan i tärningar 3. Värm en stekpanna och bryn köttet i omgångar i olivoljan i en stekpanna. Det ska vara ordentligt brynt. Lägg över köttet i en gryta. 4. Stek lök och vitlök några minuter tills det fått färg tillsätt till grytan. 5. Stek paprikan några minuter och tillsätt till grytan. 6. Tillsätt tomatpuren och kryddorna i grytan och bryn dem med allt i några minuter. Tillsätt vatten. 7. Låt grytan stå och småkoka under lock ca 30 minuter. Rör då och då. 8. Skala potatisen och tärna den 2x2 cm stora bitar. Tillsätt till gulaschen när 30 minuters koktid återstår. 9. Servera soppan med lite creme fraishe och något riktigt gott bröd! Vi satt mitt i julmyset och pratade om allt och lite till ;) Till grytan så serverades det lite öl, det är inte ofta jag dricker alkohol till maten, men en kall öl till en varm gulasch, det är grejer det!