När man har gjort maränger som jag gjorde tidigare i veckan så blir det ju äggulor kvar, och jag fick en fråga för ett tag sedan om jag testat "guldkaka" eller äggulekaka. Nu har jag gjort det och den blev verkligen så saftig och god! På kakan hade jag lite citronfrosting för att ge den en liten extra piff! Ingredienser: 4 st äggulor 2 dl socker 75 g rumsvarmt smör 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljpulver 3 dl vetemjöl 1 dl mjölk Glasyr 2 dl florsocker 1,5 msk nypressad citronsaft Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader, smörj och bröa en form på 1,5 liter. 2. Rör äggulor och socker vitt och pösigt. 3. Tillsätt smör, bakpulver, vaniljpulver och mjöl. 4. Avsluta med mjölken och rör smeten slät. 5. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. 6. Känn med en sticka att den är klar. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan du stjälper upp den. 7. När kakan svalnat, vispa ihop florsocker och citronsaft och fördela glasyren över kakan. Om du gör denna kaka först så har du fyra äggvitor, och då är det ju ett ypperligt tillfälle att göra maränger! Receptet på sega nöt/choklad-maränger hittar du här: https://fredriksfika.allers.se/sega-maranger-med-choklad-och-hasselnotter/ Jordgubbarna köpte jag på marknaden, än så länge ser våra jordgubbar ut såhär :)