Vem kan egentligen motstå en riktigt god hallongrotta? Det spelar nästan ingen roll vilka andra kakor man dukat upp med, en perfekt hallongrotta slinker alltid ner ändå! Här är mitt recept på hallongrottor. Jag använder mig av florsocker i degen för att degen blir extra lätt att forma och de spricker inte så mycket i ugnen som de kan göra ibland. Vill du ha fler tips på goda småkakor, både klassiska och några nyheter så hittar du alla mina recept här: Fredriks småkakor Hallongrottor, 30 st 200 g rumsvarmt smör 1,5 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 4,5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 dl hallonsylt Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör samman smör, florsocker och vaniljsocker tills välblandat. 2. Blanda vetemjöl med bakpulver och arbeta in i smöret till en smidig deg. 3. Tippa upp degen på bakbordet, dela den i två lika stora delar. 4. Rulla ut två långa rullar, dela varje rulle i 15 delar. 5. Rulla varje del till en boll och tryck med lillfingret i mitten så att du får ett djupt hål. Jag gör det medan jag rullar bollarna så att jag inte får sprickor i kakan. Lägg på bakplåtspapper. 6. Fyll varje kaka med en klick hallonsylt. Jag tycker det är enklast att använda en engångsspritspåse så blir det inte så mycket kladd. 7. Baka mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Degen är verkligen lätt att arbeta med. Se bara till att du har rumsvarmt smör så är det väldigt enkelt att arbeta ihop till en smidig deg. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Innan ugnen, nu börjar man bli riktigt sugen! Kakorna är väldigt goda lite varma, så testa en på en gång! Gillar du klassiska kakrecept så kommer du att älska milanostängerna! Receptet på dem hittar du här: Milanostänger