Mjuka kakor är något jag bakar ofta! Det är perfekt att ta med sig till jobbet när det är lite fredagsfika. Jag tycker om sådana recept som går att svänga ihop lite snabbt kvällen innan man ska ta med något till jobbet. Detta recept är ett lite extra stort för att passa formen som rymmer 2,4 liter. Jag har många olika sockerkaksformar hemma, det finns en hel del nyheter på den fronten med roliga former och designer. Jag brukar även kika på loppis om det finns någon form jag gillar, man kan ha för många formar... eller kan man det? Ingredienser 4 ägg 3 dl socker 1/2 tsk vaniljpulver skal av 1 citron 75 g smör 1 dl mjölk 4 dl mjöl 2 tsk bakpulver Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa en sockerkaksform 2. Vispa ägg, socker, vaniljpulver och eventuellt citronskal om du vill ha det. Vispa ordentligt tills det är riktigt luftigt och lätt 3. Blanda mjöl och bakpulver 4. Smält smöret och ha i mjölken i kastrullen, blanda i detta varvat med mjölet i smeten. 5. Fyll formen och grädda i 175 grader i 35-40 minuter. Känn efter om kakan är färdig redan efter 30 minuter, det är väldigt beroende på ugnen! Låt den stå några minuter innan den stjälps upp [caption id="attachment_2191" align="alignnone" width="300"] Vispa ordentligt så får du en hög och fin sockerkaka![/caption] [caption id="attachment_2192" align="alignnone" width="300"] Jag brukar smälta lite extra smör när jag gör sockerkaka, då är det lätt att ta en pensel och pensla formen innan man har i ströbröd[/caption] [caption id="attachment_2193" align="alignnone" width="300"] Kakan direkt efter ugnen, doftar ljuvligt av vanilj och citron :)[/caption]