Här är vi mitt i flyttkaoset och det verkar som om lådorna aldrig kommer att ta slut! Men det hindrar ju inte mig ifrån att provköra köket :) Igår kom mormor och morfar förbi på eftermiddagen så jag snodde ihop lite hastbullar! Från början till slut så har du dessa på 20 minuter! Jag smaksatte dem med lite kanel och kardemumma, och de fick godkänt av både mormor och morfar :) På eftermiddagen hjälpte morfar oss att måla om också, så nu har vi äntligen ett sovrum och även sängar! Tjohoooo! Nu till bullarna! Ingredienser till 10 Hastbullar 5 dl vetemjöl 1 dl socker 2 tsk bakpulver 1 tsk nymalda kardemummakärnor 1 tsk kanel 100 g smör 1 ägg 1,5 dl mjölk Pärlsocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader 2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. 3. Tillsätt det kalla smöret och smula sönder med fingertopparna tills det är finfördelat. 4. Tillsätt ägget och mjölken och rör ihop till en klibbig deg. 5. Forma 10 runda bullar med händerna och lägg i muffins eller bakformar. 6. Strö över pärlsocker och baka mitt i ugnen 8-10 minuter. Jag gissar att namnet hastbullar kommer ifrån att de görs i all hast! Perfekt att ta till när du får oväntat eller väntat besök och har lite tid! Om du har lite mer tid så hittar du massor av goda bullar här: Fredriks Sötebröd Eller göra en variant av dessa: Rabarberhastbullar!