Havrekakor är en riktig favorit, ljuvlig smak och en perfekt liten kaka till kaffet! Idag bjuds det på en variant där jag rostar havregrynen innan jag blandar dem i degen, för att få en ännu mer framtydande smak av havre på kakan. Sedan smaksatte jag med vit choklad och tranbär, försvinnande goda! Ingredienser 12-16 st 1 dlhavregryn 100 g rumsvarmt smör 0,5 dl socker 2 dlvetemjöl 0,5 tsk bakpulver 50 gvit choklad 0,5 dl torkade tranbär Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Rosta havregrynen i en torr stekpanna tills de börjar få färg. Låt dem svalna. 2. Vispa smör och socker poröst. Blanda ner havregryn och mjöl blandat med bakpulver. 3. Hacka chokladen och tranbären ganska grovt, blanda ner dem i smeten. 4. Forma degen till små runda kulor, platta till dem lite och lägg på bakplåtspapper på en plåt. 5. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 min. Låt svalna på galler. Jag hackar både tranbären och chokladen lite grovt för att det ska finnas små bitar i varje tugga :)