Birgitta Rasmusson, kakornas drottning och min idol brukar ofta säga i programmet Hela Sverige Bakar: Bara dom inte fastnar i hallonträsket! Det var det jag tänkte på när jag gjorde dessa havtornsgrottor :) Receptet är på hallongrottor, men jag använde havtornsmarmelad istället för hallonsylt. Om du ändå vill göra hallongrottor och vara i hallonträsket så är det bara att byta ut mot det :) Jag använder ofta vaniljpulver istället för vaniljsocker, de blir lite brunare, men det gör inget när de blir godare! Ingredienser ca 30 st. 4,5 dl vetemjöl 1,5 dl socker 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljpulver 225 g rumsvarmt smör Fyllning 1 dl Havtornsmarmelad Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200°C 2. Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljpulver i en skål 3. Skär smöret i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg 4. Forma degen till bollar. Lägg bollarna i formar på en plåt. 5. Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt. 6. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna på galler.